Takamine

Den japanska gitarrtillverkaren Takamine är känd för sina akustiska gitarrer. Många berömda artister använder eller har använt deras gitarrer där namn som Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi, Tommy Emmanuel och Toby Keith kan nämnas.

Fakta och pris

Historien om Takamine börjar redan 1959 i form av ett litet familjeföretag i japanska staden Sakashita. Sedan 1962 har gitarrtillverkaren hetat Takamine – namnet togs efter det stora näraliggande berget.

Takamine som är kända för att göra akustiska gitarrer med elektrisk utrustning och färdiga för scenanvändning gör främst stålsträngade gitarrer där gran och cederträ är dem mest använda träslagen. Karaktäristiskt är en mycket varm ton som till skiljer sig en del från den skarpare tonen som ofta låter sig höras från tillverkaren Taylor.

Under 2014 lanserades en ny serie som gick under namnet Pro Series. Nedan kan du se två av modellerna från denna.

Takamine gitarr
Takamine Pro Series PM1.

För dig som vill ha en gitarr som levererar rätt slags singer-songwriter sound är särskilt NEX-serien av intresse. Dessa gitarrer producerar en varm och fyllig ton.

Takamine GN20 NEX gitarr
Takamine GN20 NEX.

Takamine är också en kandidat för dig som är ute efter en klassisk gitarr. Nedan ser du modellen TC132SC som ingår i Pro-series och just denna modell är gjord särskilt med tanke på dem som spelar jazz eller latin.

Takamine klassisk gitarr
Takamine TC132SC.

Takamine finns i flera prisklasser. I den billiga klassen kan du hitta G-serien med priser från cirka 2000 kronor. NEX-serien startar från ett något högre pris medan det sedan finns många modeller att välja mellan och stiger priserna som mest upp emot cirka 20 000 kronor.