Music Man

Denna sida innehåller fakta om gitarrmärket Music Man.

Fakta och pris

Music Man släppte som sin första produkt en förstärkare 1974, två år senare började även tillverkning av gitarrer. Idag ingår det i ett större företag som leds av familjeföretaget Ernie Ball (Ernie Ball var en framstående gitarrist som dog 2004). En av de första modellerna var elbasen Stingray, vilken fortfarande tillverkas och dess design kännetecknas av ett ovalt plektrumskydd och en humbucker-mikrofon.

Bland mer kända gitarrister som förknippas med märket är Jack White och John Petrucci.

På senare år har Music Man huvudsakligen tillhandahållit marknaden med exklusiva gitarrer och avstått från att konkurrera om köpare som söker billigare varianter.

Under 2013 introducerades en ny elgitarrmodell: Music Man Armada. Det mest slående med denna är förmodligen den innovativa designen där en v-form förenas med en klassisk kroppsform.

I det högre prissegmenet hittar man bland annat Artisan Majesty med ovanlig form och guldfärgade exklusiva detaljer.


Music Man Majesty gitarr
Artisan Majesty

En Music Man Armada ligger strax under 20 000 kronor i pris. När det gäller elbas ligger till exempel Stingray 5 på samma prisnivå. För en Artisan Majesty gäller nästan det dubbla. Det är dock långt från säkert att du hittar dessa gitarrer i svenska musikaffärer.