Produkter

Här dyker nya produkter upp som är av intresse för gitarrister. De stora tillverkarna lanserar nyheter med en rasande fart och här är ett urval med produkter som står ut bland andra. Gitarr.org promotar inga särskilda tillverkare, men finns intresse att få en produkt uppmärksammad går det att kontakta sidan via e-post: kontakt@gitarr.org.

Mixer i musikprogramMjukvara
Teknologin går snabbt framåt när det gäller mjukvara som kan härma elektriskt gitarrljud. Här får du tips på mjukvaror för gitarr och utöver program i kategorierna förstärkar- och effektemulatorer även samplers och inspelningsprogram.

rengöringsprodukt för gitarrsträngarRengöringsprodukter
Rengöringspolish och putsdukar samt påstrykningskudde för strängarna är några av de rengöringsprodukter som du kan inhandla för en mindre summa och snygga upp din gitarr med och öka dess livslängd.

GripmasterFingertränare från Gripmaster
Fingertränare ger starkare fingrar, vilket är något alla gitarrister behöver. Här presenteras fingertränare från Gripmaster som tillhör dem bästa på området och finns i olika modeller vilka skiljer sig i motstånd.

Hand Chord och gitarrHand Chord - ett enklare sätt att spela ackord
En ny gitarrinnovation vid namn Hand Chord är gjord för att förenkla livet för alla som är noviser på instrumentet och tycker det är svårt att lära sig barréackord och ibland får ont i händerna efter ett tags spelande.

hopfällbar gitarrHopfällbara gitarrer från Fender
Fender presenterar något som bör gillas av många resande gitarrister som är trötta på att släpa på ett stort avlångt gitarrfodral. Med Fenders hopfällbara gitarrer behövs det bara ett hälften så långt fodral och det bästa är att gitarren fälls ihop på några sekunder.

E-Bow PlusE-Bow Plus för suveränt sustain
E-Bow Plus har funnits sedan 1970-talet men är okänd för de flesta gitarrister. Den kan dock ge ett sustain-ljud som många gitarrspelare bara drömt om. Med en teknik som använder magnetfält innebär den ett annorlunda sätt att spela.

Guitar SidekickMobilhållare
Guitar Sidekick från Cative är en vridbar mobilhållare som kan underlätta för dig som använder många appar och aldrig vill sträcka dig långt efter mobilen samtidigt som du kan förflytta dig.

Min-ETuneMin-ETune: stämmer automatiskt gitarren
Gibson har uppgraderat en del av sina gitarrer med sin innovation Min-ETtune som stämmer gitarren automatiskt åt dig och lite till. År 2013 kommer allt fler gitarrer från Gibson vara utrustade med detta hjälpmedel som gör livet enklare för gitarrister.

Guitar Pro 7 omslagGuitar Pro 7
Program
Ur recensionen: Om det utseendemässiga inte är fullt tillfredsställande är ljudet däremot mycket vasst. Guitar Pro har utvecklat en ”realistic sound engine” som levererar precis vad det utger sig för: ett realistiskt ljud.

Tillverkare

Fortsätt läs om enskilda tillverkare och deras produkter.

Line 6 logotypLine 6

Line 6 är ett av de mest spännande företagen när det gäller sidoutrustning till gitarrer. De har förändrat hur det ser ut på området genom nydanande förstärkare och multieffekter. Line 6 är bland de ledande aktörerna när det kommer till digital modellering.

Boss logotypBoss

Boss står bakom en mängd populära effektpedaler för vanliga gitarrer och basgitarrer. De gör även andra produkter av intresse för gitarrister och bland har de populära multieffekter och gitarrsyntar i sortimentet.

IK Multimedia logotypIK Multimedia

IK Multimedia har under de senaste åren skapat flertalet innovativa produkter som inte minst är intressanta för hobbymusikern. AmpliTube och iRig är två av deras mest kända produkter som med hjälp av mjukvara skapar nya möjligheter.

Dunlop logotypDunlop

Dunlop eller Jim Dunlop efter grundaren är framför allt ett av de ledande företagen inom gitarrbranschen när det kommer till plektrum. De har ett jättelikt sortiment uppdelat på olika material samt form.

Elixir logotypElixir

Elixir är ett av de mest kända märkena när det handlar om gitarrsträngar och tillverkar en speciell typ av strängar med ytbehandling. Finns för akustiska gitarrer och elgitarrer samt för 7-, 8- och 12-strängade.

Ernie Ball logotypErnie Ball

Ernie Ball startade som ett alternativ för gitarrister med särskilda önskemål på strängar och har idag ett relativt brett utbud där plektrum och gitarrkablar är två inriktningar intill huvudfokuset som gäller strängar.