Cataluña

Cataluña är ett av de mest prisvärda gitarrmärkena för dig som är ute efter din första nylonsträngade gitarr. Cataluñagitarrer är perfekta om du till exempel vill spela spansk musik då de väldigt väl återger klangen och stämningen i flamenco och andra liknande stilar.

Fakta och pris

Cataluñagitarrer designas i Spanien och rötterna finns i Begur och Sitges som båda ligger i Katalonien. Gitarrerna tillverkas dock i Kina – som så många andra gitarrtillverkare har även denna flyttat sin produktion dit av kostnadsskäl. Fastän tillverkningen alltså sker utomlands är de omvittnat välkonstruerade och dessutom passar de väl för det svenska klimatet.

Modellerna som ingår i Begur-serierna är gjorda i gran, mahogny, lönn eller rosenträ. Dessa nylonsträngade gitarrer finns ofta även i 3/4-storlek. Cataluña gör även stålsträngade gitarrer och dessa ingår i Sitges-serierna.

Cataluña SGN-C81 PO gitarr helbild
Cataluña SGN-C81 PO.

Cataluña säljs sedan ett antal år i Sverige och de är relativt vanliga i musikaffärer. Gitarrerna ligger i det lägre prisspannet och du kan få en gitarr av detta märke för cirka 1000 kronor.