Böcker om gitarr

Här är ett urval av böcker som handlar om att spela gitarr. Det är ett urval titlar som riktar sig från nybörjaren till mer erfarna. Fördelen med böcker kan till exempel vara att man får tillgång till en mängd originalkompositioner med en specifik artist man gillar.

Aktuella titlar

Läroböcker

Gitarrkomp bokomslag Gitarrkomp - Ackordspel från början
Komplett kurs som lär dig kompa på gitarr. Du får lära dig både enkla och avancerade ackord inklusive olika kompstilar. CD medföljer.
Cirkapris 240 kr på Adlibris


Countrygitarr bokomslag Countrygitarr
Svensk bok för dig som vill lära dig mer om musikstilen country. Jonas Strandgård lär här ut grundläggande koncept för komp- och solotekniker illsuterade med tabs. CD medföljer med över 70 ljudspår.
Cirkapris 170 kr på Adlibris

Play Better Guitar in 10 Minutes a Day bokomslag Play Better Guitar in 10 Minutes a Day
Bok på engelska som består av två huvudsakliga delar. Den första består av spelexempel och övningar som illustreras med bilder och tabs. Den andra går igenom flera av de mer grundläggande ackorden och skalorna.
Cirkapris 135 kr på Adlibris

Spela elgitarr bokomslagSpela elgitarr

Med hjälp av bokens välkända och specialskrivna låtar lär du dig att spela melodier, solon och ackord, samt att spela efter noter och på gehör. CD medföljer.
Cirkapris 240 kr på Adlibris


Joe Satriani, Guitar Secrets bokomslag Joe Satriani, Guitar Secrets
Joe Satriani är en respekterad gitarrist och i denna bok finns lektioner som ursprungligen publicerades i en gitarrtidning samlade. Det är definitivt ingen nybörjarkurs eller komplett lärobok, däremot kan det finnas mycket av intresse för den som redan kan en del.
Cirkapris 150 kr på Adlibris

Detta är självklart bara ett mindre urval. Det ges regelbundet ut nya titlar, vilka oftast riktar in sig på nybörjaren. Du kommer alltså inte ha några problem att få tag i böcker som lär ut gitarrspel samtidigt ska du vara beredd på att en del återkommer i många böcker eftersom många utgivningar tycks ha ambitionen att göra komprimerade sammanställningar. En sak som blivit vanligare är spiralbindning, vilket passar för sammanhanget eftersom boken ligger uppslagen även om du inte håller i den.

Böcker med ackord, texter och tabs


100 lätta låtar bokomslag 100 lätta låtar
Text och ackord till populära låtar i enkla arrangemang. Här blandas poplåtar med barnvisor, schlagers med traditionella sånger.
Cirkapris 120 kr på Adlibris


100 lätta barnvisor bokomslag 100 lätta barnvisor
Text och ackord till barnvisor. Här ingår visor som Björnen sover, Bä, bä vita lamm, En kulen natt, Har du sett min lilla katt? och Imse vimse spindel.
Cirkapris 120 kr på Adlibris


Fingerpicking Beatles Eric Schoenberg bokomslag Fingerpicking Beatles
Original-arrangemang för fingerspel på varierade nivåer. Några av låtarna som ingår är "All My Loving", "Hey Jude" och "Black Bird".
Cirkapris 200 kr på Adlibris


Eric Clapton bokomslag Eric Clapton
Spela låtar som ”Layla”, “Tears In Heaven” och “Wonderful Tonight” med hjälp av backing tracks samt medföljande text, ackord och noter.
Cirkapris 110 kr på Adlibris

 
100 Graded Classical Guitar Studies bokomslagRequired Studies for Classical Guitar
Spela musik från kompositörerna Bach, Milán, Tárrega och Albéniz. Boken är redigerad av Jerry Willard. CD medföljer.
Cirkapris 340 kr på Adlibris