Videolektioner för gitarr online

Detta är en guide som presenterar olika alternativ för dig som letar efter sidor på nätet där videolektioner erbjuds. I samtliga dessa fall finns det både gratis- och betalalternativ. Dessa sidor erbjuder en mängd videolektioner helt gratis, men vill du ha tillgång till hela deras arkiv behöver du betala en månads- eller årskostnad (restriktioner gäller för prisuppgifterna som kan ha ändrats efter senaste uppdateringen av denna sida).

JamPlay

screenshot jamplay.comMed över 50 gitarrinstruktörer och 6500 videolektioner att välja mellan är JamPlay en av de ledande instruktionssajterna i världen om inte den ledande. Bland instruktörerna finns både skolade gitarrlärare och kända gitarrister som Steve Stevens (har bland annat spelat med Billy Idol).

Lektionerna är indelade i kategorier och det finns till exempel mängder olika musikstilar att välja mellan varav bluegrass, metal, classical och Hawaiian slack key är några. Vidare kan du hitta kategorier där du kan orientera dig mellan tekniker och långt över 100 sånger som lärs ut.

screenshot jamplay.comSamtliga videolektioner är på engelska och flera kameravinklar används, vilket gör att du bland annat kan se gitarren både från betraktarens och den spelandes perspektiv. Dessutom finns kompletterande material i form av tabs som kan öppnas direkt eller laddas ned.

JamPlay har tusentals betalande medlemmar, vilket gör att priserna kan sänkas samtidigt som kvaliteten på lektionerna generellt är mycket hög. Det finns några olika alternativ vid registring som ger dig tillgång sajten material. När detta skrivs kan du få tillgång till alla videolektioner för $13 per månad (ca 130 kr). JamPlay utlovar också en 100% Money-Back Guarantee om du inte skulle vara nöjd.

Kolla in sajten på JamPlay.com.

Next Level Guitar

screenshot nextlevel.comNextLevelGuitar.com hittar du över 1000 videolektioner och framför allt möter du den passionerade David Taub som själv var med och grundade sajten. Han är som sagt hängiven och har som filosofi att vem som helst ska kunna lära sig spela gitarr. Något som NextLevelGuitar.com också är hängivna med är att skicka mejl till registrerade användare, ibland för många.

Du har chansen till ett free trial där du får tillgång till allt som finns på sajten i tre dagar. För fortsatt tillgång måste du bli medlem och detta kostar $29 per månad eller $139 per år. Det finns också möjlighet att beställa DVDs från ett stort utbud. Allt material är presenterat på engelska.

Fler recensioner av sajter som erbjuder videolektioner kan dyka upp här framöver. Vill du att en sajt ska bli recenserad, skicka ett mejl till kontakt@gitarr.org.