Videolektioner för gitarr online

Detta är en guide som presenterar olika alternativ för dig som letar efter sidor på nätet där videolektioner erbjuds. I samtliga dessa fall finns det både gratis- och betalalternativ. Dessa sidor erbjuder en mängd videolektioner helt gratis, men vill du ha tillgång till hela deras arkiv behöver du betala en månads- eller årskostnad.

JamPlay

Med över 50 gitarrinstruktörer och 2500 videolektioner att välja mellan är JamPlay en av de ledande instruktionssajterna i världen. Bland instruktörerna finns både skolade gitarrlärare och kända gitarrister som Steve Stevens (har bland annat spelat med Billy Idol).

screenshot jamplay.comLektionerna är indelade i kategorier och det finns till exempel 17 olika musikstilar att välja mellan varav bluegrass, metal, classical och Hawaiian slack key är några. Vidare kan du hitta kategorier där du kan orientera dig mellan tekniker och långt över 100 sånger som lärs ut. Samtliga videolektioner är på engelska.

Du kan hitta mycket gratismaterial på JamPlay och du kan även registrera dig och få begränsad tillgång, fast vill du ha tillgång till rubbet kan du betala $19,95 per månad (ca 130 kr) eller $139,95 för ett helt år (ca 900 kr). JamPlay utlovar också en 100% Money-Back Guarantee om du inte skulle vara nöjd.

Kolla in sajten på JamPlay.com.

Next Level Guitar

screenshot nextlevel.comNextLevelGuitar.com hittar du över 1000 videolektioner och framför allt möter du den passionerade David Taub som själv var med och grundade sajten. Han är som sagt hängiven och har som filosofi att vem som helst ska kunna lära sig spela gitarr. Något som NextLevelGuitar.com också är hängivna med är att skicka mejl till registrerade användare, ibland för många.

Du har chansen till ett free trial där du får tillgång till allt som finns på sajten i tre dagar. För fortsatt tillgång måste du bli medlem och detta kostar $29 per månad eller $139 per år. Det finns också möjlighet att beställa DVDs från ett stort utbud. Allt material är presenterat på engelska.

Fler recensioner av sajter som erbjuder videolektioner kan dyka upp här framöver. Vill du att en sajt ska bli recenserad, skicka ett mejl till kontakt@gitarr.org.